112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Artikelen
home
Voorpagina
P2000
inbox
Archief
Zoeken
Contact
Overig
Download de app
Twitter
Facebook
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

UPDATE: Onrustige horecanacht Hengelo, zes aanhoudingen, drie agenten mishandeld

Zondag 31 augustus 2014 | 12:40 CEST
2 min.

UPDATE: Onrustige horecanacht Hengelo, zes aanhoudingen, drie agenten mishandeld

Zondag 31 augustus 2014 | 12:40 CEST


Hengelo - De politie in Hengelo heeft in de nacht van 30 op 31 augustus bijstand gekregen van agenten uit de Hof van Twente en Enschede in verband met opstootjes die plaatsvonden in het centrum. Zes verdachten zijn aangehouden. Drie agenten en een portier zijn hierbij mishandeld.

In Hengelo hebben zaterdagnacht diverse evenementen plaatsgevonden, hierdoor was het tot ongeveer 03.00 uur gezellig druk. Iets na drieën wordt gemeld dat twee mannen aan de Langestraat drie dames lastigvallen. Gealarmeerde agenten gaan een praatje maken met de mannen. Een van de mannen, een 29-jarige Amsterdammer wordt recalcitrant richting agenten. Als agenten de 29-jarige aan willen houden bemoeit de tweede man, een 38-jarige Wierdenaar zich ermee. Beide mannen proberen onder de aanhouding uit te komen door de twee agenten te mishandelen. De 29-jarige en 38-jarige zijn na veel verzet geboeid overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum en ingesloten.

Iets na vieren wordt een opstootje gemeld aan de Beekstraat. Hier is een portier mishandeld. Als agenten de verdachte, een 27-jarige man uit Goor, willen aanhouden begint hij zich hevig te verzetten en mishandeld hierbij een agent. De agent is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De 27-jarige is overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum en ingesloten.

Terwijl agenten op de Beekstraat de gemoederen proberen te sussen vindt een 17-jarige Hengeloër het nodig om een vol blikje drinken naar de agenten te gooien. Hij is geboeid overgebracht naar het arrestantencentrum. Bij zijn fouillering is een mes aangetroffen en in beslag genomen. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. Ook een 21-jarige Hengeloër is aangehouden omdat hij probeerde een agent te slaan nadat hem was opgedragen weg te gaan. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Tevens is een 30-jarige aangehouden omdat hij dusdanig onder invloed van drank verkeerde dat hij iedereen, ook agenten beledigde. Hij is ter ontnuchtering en verhoor ingesloten.

Diezelfde nacht is op de Pastoriestraat een 31-jarige Duitser aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten omdat hij wild om zich heen sloeg toen hij wakker werd gemaakt omdat hij midden op het terras lag te slapen. Ook tegen hem zal proces verbaal worden opgemaakt. (bron: Politie Oost-Nederland)
Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Abonneren
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten