112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Artikelen
home
Voorpagina
P2000
inbox
Archief
Zoeken
Contact
Overig
Download de app
Twitter
Facebook
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

UPDATE: Bestuurder met hennep in bestelauto rijdt in op man en kinderen tijdens achtervolging

Zaterdag 25 oktober 2014 | 18:17 CEST
2 min.

UPDATE: Bestuurder met hennep in bestelauto rijdt in op man en kinderen tijdens achtervolging

Zaterdag 25 oktober 2014 | 18:17 CEST


UPDATE 26-10-2014 12:12 uur: Borne - De politie heeft vrijdagmiddag 24 oktober twee inwoners van Almelo (23 en 31 jaar) aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Ze zijn ingesloten voor nader verhoor.

Tijdens een verkeerscontrole op de A1/A35 bij de afslag Borne-West gaf een motoragent rond 15.45 een bestelauto een teken om hem te volgen naar de controleplaats aan de Azelosestraat In Borne. In eerste instantie volgde de bestelauto de agent, maar op de kruising met de Hosbekkeweg ging de auto er vandoor. De motoragent zette de achtervolging in. Tijdens de achtervolging zag de 23-jarige bijrijder kans om uit de auto te stappen. Hij werd korte tijd later aangehouden. De auto reed verder in de richting van de Azelosestraat, waar hij door de verkeersomstandigheden moest stoppen. Hier kon de motoragent de bestuurder opnieuw vorderen om hem te volgen naar de controleplaats. De 31-jarige bestuurder voldeed nu wel aan de vordering.

Bij controle van de bestelauto werden diverse dozen met in totaal 387 hennepplanten en 240 stekbakjes aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. De 31-jarige bestuurder werd aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Omdat de bestuurder een belastingschuld had, is de auto afgesleept. Ook kreeg de man een bekeuring voor het niet voldoen aan het bevel om te volgen. Na controle werden in een schuur bij de woning van de31-jarige man 49 hennepstekjes en ruim 600 gram hennepafval aangetroffen. Ook deze goederen zijn in beslag genomen.

De achtervolging ging onder meer langs het parkeerterrein van Kidscity en het sportpark/zwembad in Borne. Een man die daar met een aantal kinderen liep vertelde later dat de bestelauto op hen was ingereden. De politie wil graag nog een keer met deze man in contact komen. Hij wordt verzocht te bellen met 0900-8844. (bron: Politie Oost-Nederland)
Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Abonneren
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten