Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Zeer grote brand in De Lutte: 100 brandweermensen ingezet

Het nablussen zal nog wel enige tijd duren

zaterdag 23 mei 2020 - 13:43 CEST
photo_camera
9 Afbeeldingen
Zeer grote brand in De Lutte: 100 brandweermensen ingezet
zaterdag 23 mei 2020 - 13:43 CEST

De Lutte - Op een buitenterrein met sloopauto’s bij een autobedrijf in De Lutte heeft vanmiddag een zeer grote brand gewoed. Vele tientallen opgestapelde sloopauto’s stonden volledig in de brand. Door de hevige rookontwikkeling kwamen er veel meldingen binnen. Daarom is er snel opgeschaald naar zeer grote brand.


Het was al snel duidelijk dat er veel bluswater nodig was. Dit is over een grote afstand uit een vijver aangevoerd. Belangrijkste doel van de brandweer was om verdere uitbreiding op het sloopterrein en overslag naar naastliggende gebouwen te voorkomen. Dit is met grote inspanning en veel materieel gelukt. Er zijn geen personen gewond geraakt.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Op zaterdag 23 mei 2020 om 13.19 uur kwam er bij de brandweer een melding van een autobrand aan de Dorpsstraat in De Lutte binnen. Al snel was het duidelijk dat het om een grote hoeveelheid opgestapelde sloopauto’s betrof. Vele tientallen sloopauto’s hadden vlam gevat. Hierbij kwam veel zwarte rook vrij. De rook was tot in de verre omgeving te zien en trok in de richting van natuurgebied Lutterzand en Duitsland. In deze omgeving zijn er metingen verricht om te kijken of er te hoge concentraties gevaarlijke stoffen in de rook zaten. Ontruiming van de omgeving was niet nodig. Wel is het advies gegeven om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven en zijn de afritten van de A1 en enkele wegen tijdelijk afgesloten.
Zeer grote brand in De Lutte: 100 brandweermensen ingezet
De inzet van de brandweer was er op gericht om verdere uitbreiding op het sloopterrein en overslag naar naastliggende panden te voorkomen. Om te blussen was er veel water nodig dat met een watertransportsysteem uit een vijver in de omgeving aangevoerd moest worden. Uitbreiding en overslag van de brand is dankzij de inzet van veel materieel en personeel voorkomen. Om 16.12 uur kon het sein “brandmeester” gegeven worden. Het nablussen zal nog wel enige tijd duren.

Bij het bestrijden van de brand is er gebruik gemaakt van drone “Argus”. Deze kon een goed beeld van de brandhaarden geven. Bij het bestrijden van de brand zijn er ongeveer 100 brandweermensen en voertuigen van bijna alle kazernes uit Twente ingezet.
Bron: 112Oldenzaal.nl/News United
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten