Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie

Brandweer Twente: Onrustige jaarwisseling in Twente

dinsdag 1 januari 2019 - 11:00 CET
Brandweer Twente: Onrustige jaarwisseling in Twente
dinsdag 1 januari 2019 - 11:00 CET

Twente - De jaarwisseling verliep voor Brandweer Twente iets drukker dan voorgaand jaar, met een aantal bijzonderheden. De brandweer is in totaal 107 keer gealarmeerd. In bijna alle gevallen ging het om kleine incidenten, zoals container- en afvalbrandjes. Maar er was ook sprake van wat grotere incidenten, zoals een zeer grote brand in Almelo en een aantal schuurbranden. Er is in Twente geen sprake geweest van (verbaal) geweld tegen brandweermedewerkers.


Het aantal incidenten is licht gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen de brandweer 92 keer uit moest rukken. Hierbij ging het voornamelijk om afval- en containerbrandjes.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Oudejaarsdag
Brandweer Twente is op oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes in totaal 66 keer gealarmeerd voor een incident. Dit is een lichte stijging ten opzichte van de vorige jaarwisseling, toen de brandweer 58 keer werd gealarmeerd op oudejaarsdag.

Nieuwjaarsnacht
Na middernacht tot 08.00 uur in de ochtend moest de brandweer 41 keer in actie komen. Dit aantal is nagenoeg gelijk aan vorig jaar toen de brandweer 42 keer moest uitrukken. Vooral in de vroege ochtend van het nieuwe jaar was het drukker.

Bijzonderheden
Rond 21.45 uur op oudejaarsdag is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een bedrijfsgebouw op Bedrijvenpark Twente in Almelo. Deze brand is opgeschaald naar zeer grote brand. Vier blusvoertuigen en een hoogwerker hebben deze brand bestreden. Na een uur is het sein brand meester gegeven. De brand is beperkt gebleven tot één ruimte.

Bijzonder waren het aantal schuurbranden, waarbij twee blusvoertuigen zijn ingezet. Oudjaarsavond heeft brand gewoed in een schuur van 20x10 meter in Lattrop-Breckelenkamp, waarbij de brandweer de helft heeft kunnen besparen. In Nijverdal, Almelo en twee keer in Enschede hebben schuren nabij woningen vlam gevat. Bij alle incidenten zijn geen gewonden gevallen. Ook is de oorzaak van deze incidenten niet bekend.

Agressie 
In Twente is er dit jaar geen agressie tegen brandweermensen geweest.
Bron: Brandweer Twente
bubble_chart

Meer lezen over

Enschede
Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
mail
Wekelijkse nieuwsbrief
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten