Man met inbrekerswerktuigen aangehouden in Enschede
woensdag 9 januari 2019 - 09:18 CET
Bron: Politie Enschede
Man met inbrekerswerktuigen aangehouden in Enschede
woensdag 9 januari 2019 - 09:18 CET

Enschede - Afgelopen nacht reden agenten door de Regulusstraat in de wijk Twekkelerveld. Hier zagen agenten bij één van de woningen een lampje schijnen. Toen agenten eenmaal omgedraaid waren zagen zij een man bij de voordeur weg lopen.


Agenten hebben de man naar zijn identiteit gevraagd en de reden waarom hij hier was. De man kon zich niet legitimeren en had geen plausibel verhaal. Vervolgens hebben agenten een identiteitsfouillering toegepast en troffen zij gereedschap bij de man aan. Dit gereedschap wordt onder bepaalde voorwaarden gezien als inbrekerswerktuigen.
De agenten hebben de opgegeven naam na getrokken in het politiesysteem en hier kwam uit dat het ging om een bekende woninginbreker. De man is vervolgens aangehouden voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen, poging woninginbraak en de Wet-ID.

De politie verzoekt de bewoners die in de directe omgeving wonen om hun woning te bekijken of er mogelijk braaksporen zijn te zien. Dit kunt u vervolgens melden via 0900-8844 melden. Vermeld hierbij het nummer 2019013113
Bron: Politie Enschede
Meer lezen over
Enschede
Wekelijkse nieuwsbrief
Mobiele apps