Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

531 bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontrole met behulp van touringcar

Bekeuringen voor kleven, snelheid, negeren doorgetrokken streep en rechts inhalen

donderdag 20 juni 2019 - 21:49 CEST
531 bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontrole met behulp van touringcar
donderdag 20 juni 2019 - 21:49 CEST

Oost-Nederland - Woensdag en donderdag heeft het Team Verkeer Oost Nederland weer samen met agenten van de basisteams, gericht toezicht gehouden op afleiding in het verkeer. Dit op de autosnelwegen in Overijssel en Gelderland, wat samen Oost Nederland vormt.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie

De Rijksweg A1, A12, A28 en A50 kwamen met name aan bod. Net als vorige keren werd gebruik gemaakt van een touringcar zodat de politie niet alleen goed zicht had in auto’s maar ook in de cabines van vrachtwagens. Met behulp van onopvallende voertuigen werden bestuurders die een overtreding maakten, van de snelweg gehaald om ze daar op een veilige plaats staande te kunnen houden. Totaal werd er 531 keer bekeurd. 290 hiervan voor het vasthouden van de mobiele telefoon.

241 andere bekeuringen waren bijvoorbeeld voor kleven, snelheid, negeren doorgetrokken streep en rechts inhalen. Ook werd er proces-verbaal opgemaakt voor artikel 5 van de Wegenverkeerswet (gevaar veroorzaken) en van een bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd aangezien deze 58 km/u te hard reed. Een andere automobilist wordt aangemeld bij het CBR in verband met een reeks overtredingen. Het CBR kan hem uitnodigen voor een verplichte cursus (EMG).

Tot slot werd er na een positieve speekseltest en bloedproef afgenomen van een automobilist die vermoedelijk onder invloed van drugs was. Afleiding in het verkeer is een van de meest voorkomende ongevalsoorzaken. De politie blijft dan ook met regelmaat dit soort controles uitvoeren.
Bron: Politie Team Verkeer Oost-Nederland
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten