Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Bewoners ernstig gewond bij grote uitslaande woningbrand in Hengelo

Twee woningen zijn niet meer bewoonbaar

dinsdag 15 december 2020 - 15:42 CET
photo_camera
2 Afbeeldingen
Bewoners ernstig gewond bij grote uitslaande woningbrand in Hengelo
dinsdag 15 december 2020 - 15:42 CET

Hengelo - In de namiddag is brand ontstaan in een appartement op de tweede etage aan de Slauerhoffstraat in Hengelo. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan. De bewoners waren bij aankomst van de hulpdiensten buiten en zijn direct vanwege ernstige brandwonden vervoerd naar het ziekenhuis.


Vier bewoners van omliggende woningen zijn door de ambulancedienst gezien vanwege rookinhalatie maar niet vervoerd naar het ziekenhuis. Vanwege de omvang van de brand, rookverspreiding en ontruiming van overige bewoners in het complex is opgeschaald naar grote brand.  

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Op dinsdag 15 december is rond half 4 brand ontstaan in een appartement aan Slauerhoffstraat in Hengelo. De brandweer was snel na alarmering ter plaatse en trof al een uitslaande brand aan op de tweede etage. De bewoners waren op dat moment reeds buiten met brandwonden, waarvan één ernstige verwondingen heeft opgelopen. Beiden zijn direct door de aanwezige ambulances vervoerd naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter is uiteindelijk niet ter plaatse geweest.

De brandweer is na aankomst direct gestart met het bestrijden van de korte maar hevige brand. Uit voorzorg zijn ook alle woningen in het appartementencomplex ontruimd. 4 Bewoners van omliggende woningen zijn uit voorzorg onderzocht vanwege rookinhalatie maar niet vervoerd naar het ziekenhuis.

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft daarom geadviseerd ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Ook hebben is voorkomen dat de brand zich verder heeft kunnen uitbreiden naar naastgelegen appartementen. Kort na het uitbreken van de brand is het sein brandmeester gegeven. De brandweer is nog een tijd bezig met nabluswerkzaamheden. Twee woningen zijn niet meer bewoonbaar. Hoe de brand is ontstaan is onbekend.

Bij de brand zijn twee personen gewond geraakt en is meegenomen naar het ziekenhuis. Tankautospuiten uit de kazernes Hengelo, Enschede en Oldenzaal hebben de brand bestreden samen met ondersteunende eenheden.
Bron: Brandweer Twente
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten