Bestuurders onder invloed van alcohol en drugs betrapt
zaterdag 9 maart 2019 - 10:42 CET
Bestuurders onder invloed van alcohol en drugs betrapt
zaterdag 9 maart 2019 - 10:42 CET

Haaksbergen - Afgelopen nacht hebben agenten tegen twee bestuurders proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed.


Om 01:15 uur werd de bestuurder van een personenauto gecontroleerd op de Adriaen Brouwerstraat te Haaksbergen. De bestuurder, een 29 jarige inwoner van Haaksbergen, bleek onder invloed van alcohol zijn auto bestuurd te hebben. Het resultaat van de ademanalyse op het bureau was 505 ug/l (1,16 promille).
Omdat deze bestuurder al eerder onder invloed van alcohol had gereden mag hij zich binnenkort op de rechtbank melden.

Enkele uren later was het weer raak. Op de Padbree te Haaksbergen werd wederom een bestuurder gecontroleerd. Deze 26 jarige inwoner van Haaksbergen bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Voor het rijden zonde rijbewijs krijgt hij een bekeuring.

Van deze bestuurder werd ook een speekseltest afgenomen, omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van drugs zijn auto had bestuurd. De speekseltest was positief op het gebruik van amfetamine en cannabis.

Op het arrestantencomplex te Borne is door de GGD arts bloed afgenomen van de bestuurder. Aan de hand van de uitslag van het bloedonderzoek zal ook tegen deze bestuurder proces-verbaal opgemaakt worden ter zake het rijden onder invloed van drugs.
Bron: Politie Haaksbergen
Meer lezen over
Haaksbergen
Wekelijkse nieuwsbrief
Mobiele apps