Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Twee mannen aangehouden voor diefstal uit politiebureau in Enschede

donderdag 9 mei 2019 - 17:03 CEST
Twee mannen aangehouden voor diefstal uit politiebureau in Enschede
donderdag 9 mei 2019 - 17:03 CEST

Enschede - De politie in Enschede heeft twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal uit het politiebureau. Een 31-jarige Enschedeër en een 38-jarige man uit Haaksbergen zitten vast voor onderzoek.


Begin 2019 ontdekten agenten op het bureau aan de Hermandad dat onderdelen van uitrusting waren verdwenen. In diezelfde periode werd ook ontdekt dat computerapparatuur was ontvreemd. Het betreft apparatuur die geen politie-informatie kan bevatten en die geen toegang kan geven tot de politie-systemen. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten en de recherche startten een onderzoek naar de diefstallen. Daaruit kwam de Enschedese verdachte naar voren.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Hij werd donderdag 9 mei aangehouden en zijn woning werd doorzocht. Daar werd de buit aangetroffen. Donderdag werd ook de man uit Haaksbergen aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een diefstal.

Het onderzoek naar de diefstallen wordt voortgezet. De 31-jarige verdachte had een tijdelijke toegangspas tot het politiebureau omdat hij werkzaamheden voor de politie verrichtte.

Politiewerk zichtbaarder maken
Na een periode van kennismaking en het maken van afspraken en een onderzoek, werkte één van de verdachten anderhalf jaar nauw samen met de agenten in het Enschedese basisteam. De samenwerking past in de zoektocht van de politie naar nieuwe manieren om het dagelijkse politiewerk zichtbaarder te maken. Daarvoor worden ook mensen van buiten de organisatie betrokken.

Dat de verdachte mogelijk de politie heeft bestolen en afspraken heeft geschonden leidt tot grote teleurstelling en verontwaardiging binnen het team. Voor de politieleiding is deze zaak aanleiding om te onderzoeken wat er precies is gebeurd en welke lessen daaruit getrokken kunnen worden.
Bron: Politie Oost-Nederland
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten