Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Verwoestende woningbrand Enschede in Opsporing Verzocht: één tip

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen

woensdag 7 oktober 2020 - 17:40 CEST
Verwoestende woningbrand Enschede in Opsporing Verzocht: één tip
woensdag 7 oktober 2020 - 17:40 CEST

Enschede - Een ouder echtpaar in Enschede raakte alles kwijt door brandstichting. Op vrijdagochtend 7 augustus 2020 ging hun huis aan de Burgemeester Jacobsstraat volledig in vlammen op. Gelukkig waren de slachtoffers op dat moment niet thuis. Inmiddels heeft de politie één tip binnen.


Speciaal getrainde speurhonden sloegen bij de voordeur aan op de geur van brandversnellende middelen. Vast staat dat de brand is aangestoken, maar het motief voor deze daad is volstrekt onduidelijk.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Getuigenoproep
Uit buurtonderzoek door de politie blijkt dat een getuige rond 02.00 uur, in de nacht van 6 op 7 augustus dus, glasgerinkel heeft gehoord. Een andere buurtbewoner heeft die nacht een onbekend persoon zien wegrennen richting van de Wethouder Elhorststraat. 

De politie komt graag in contact met iedereen die iets weet over de brandstichting of die mogelijk een of meer verdachten heeft gezien. Ook als u camerabeelden heeft van die nacht waarop mogelijk iets verdachts te zien is, hoort de politie dat graag van u.

Motief onbekend
Het echtpaar, beiden in de 70, woonde al 34 jaar in het huis. Ze brachten er hun kinderen groot en pasten er geregeld op de kleinkinderen. De brand was zo heftig dat niets van hun bezittingen te redden viel.

Er is geen enkele aanleiding te vinden waarom iemand dit de slachtoffers zou aandoen. De politie houdt er sterk rekening mee dat de dader of daders zich hebben vergist en eigenlijk een ander huis op het oog hadden. Het is ook mogelijk dat er die nacht in het huis is ingebroken en dat de dader of daders sporen wilden uitwissen door brand te stichten. Heeft u informatie over een mogelijk motief, meld het alstublieft. Dat mag ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichten (TNI).

Help de politie
Wie heeft informatie over de brandstichting, in de nacht van 6 op 7 augustus aan de Burgemeester Jacobsstraat in Enschede, of over de dader(s)?
Wie weet iets over een mogelijk motief? Beschikt u over bewakings- of dashcambeelden waarop mogelijk een of meer verdachten staan, neem alstublieft contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070.
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000.
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999.
Bron: Opsporing Verzocht
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiële app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten