Politie Oost Nederland ontslaat twee medewerkers wegens ernstig plichtsverzuim
woensdag 12 september 2018 - 13:09 CEST
Politie Oost Nederland ontslaat twee medewerkers wegens ernstig plichtsverzuim
woensdag 12 september 2018 - 13:09 CEST

Oost-Nederland - De leiding van de politie Oost Nederland heeft twee medewerker uit de eenheid ontslagen vanwege ernstig plichtsverzuim.


De medewerker werd ervan verdacht dat hij bewust zijn urenverantwoording verkeerd heeft vastgelegd in het registratiesysteem. Een onderzoek van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten bevestigde dit, waarna de politieleiding besloot om hem te ontslaan. Hij was al sinds december 2017 buiten functie gesteld.
Bijna gelijktijdig werd nog een politiemedewerker in Oost-Nederland ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. De medewerker werd ervan verdacht dat hij regels met betrekking tot ziekteverzuim heeft overtreden en dat hij valse declaraties heeft ingediend.

Uit een onderzoek van de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten bleek dat hiervan inderdaad sprake was. Daarnaast kwam uit het onderzoek dat hij privécontacten onderhield met mensen waarvan de politie vindt dat ze een risico vormen voor de integriteit. Deze feiten waren voor de leiding reden om de collega te ontslaan. Hij was al sinds maart 2017 buiten functie gesteld. De twee zaken hebben geen verband met elkaar en de medewerkers waren werkzaam in verschillende basisteams.
Bron: Politie Oost-Nederland
Meer lezen over
Enschede
Wekelijkse nieuwsbrief
Mobiele apps