Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Grote uitslaande brand bij twee woningen in Enschede

Bij de brand komt veel rook vrij

dinsdag 12 mei 2020 - 13:45 CEST
photo_camera
4 Afbeeldingen
Grote uitslaande brand bij twee woningen in Enschede
dinsdag 12 mei 2020 - 13:45 CEST

Enschede - Twee woningen in de Lorenzlaan in Enschede hebben vanmiddag door een felle brand forse schade oplopen. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De bewoners hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen.


Rond 13.30 uur op dinsdag 12 mei kwamen bij de meldkamer meerdere telefoontjes binnen van een brand in een woning aan de Lorenzlaan in Enschede. Al snel ontwikkelde de brand zich tot een uitslaande brand, die over was geslagen naar de naastgelegen woning. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand, waardoor drie blusvoertuigen ter plaatse gingen om de brand te blussen.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Het betrof twee vrijstaande woningen die aan de achterzijde door een soort overkapping met elkaar verbonden waren. De brand is vermoedelijk ontstaan in de bijkeuken en overgeslagen naar de overkapping. De felle brand kon zich snel via de aangrenzende overkapping uitbreiden en is overgeslagen naar de bijbouw van de naastgelegen woning.

Na ruim een half uur kon het sein brand meester gegeven worden. De brandweer moest delen van het dak van de bijbouw slopen om de brand goed te kunnen blussen en was nog geruime tijd bezig met nabluswerkzaamheden

De bewoners waren op het moment van het uitbreken van de brand thuis, maar hebben zichzelf gelukkig in veiligheid kunnen brengen. De brandweer doet onderzoek naar het ontstaan van de brand.
Bron: Brandweer Twente
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten