Man (66) dreigt getuigen van brandstichting in brand te steken
vrijdag 21 april 2017 - 17:23 CEST
Man (66) dreigt getuigen van brandstichting in brand te steken
vrijdag 21 april 2017 - 17:23 CEST

Hengelo - Op donderdag 20 april kwam er omstreeks 7.10 uur bij de politie een melding binnen van een brandstichting aan de Twekkelerweg in Hengelo. De verdachte zou er vandoor zijn gegaan in een auto. De politieagenten hebben in de omgeving gezocht echter de man niet aangetroffen.


Ter plaatse troffen de agenten diverse brandhaarden en sporen van brand aan. Er was geprobeerd om een benedenwoning in de brand te steken. Ook troffen politieagenten op het trottoir een brandend voorwerp aan.

De betreffende brandstichter zou ook gedreigd hebben om getuigen in brand te steken. Zij zijn echter weggerend om dit te voorkomen.  De politie kwam erachter dat de man, die verdacht wordt van de brandstichting zich bevond in een   woning in Hengelo. Hij is daarop aangehouden door de arrestatie eenheid. De man, 66 jaar uit Hengelo, is opgesloten voor nader onderzoek.
Getuigen gezocht
De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets gezien hebben dat betrekking heeft op de brandstichting bij de woning aan de Twekkelerweg in Hengelo. Zij kunnen bellen met 0900 8844 of tippen via het digitale tipformulier. Anoniem melden kan via telefoonnummer  0800 7000.
Bron: Politie Oost-Nederland
Wekelijkse nieuwsbrief
Mobiele apps