Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Bijzondere en zeer kostbare klok gestolen uit kasteel Twickel

De politie is een onderzoek gestart

maandag 11 mei 2020 - 18:11 CEST
Bijzondere en zeer kostbare klok gestolen uit kasteel Twickel
maandag 11 mei 2020 - 18:11 CEST

Delden - Afgelopen nacht is er bij een inbraak in kasteel Twickel in Delden een bijzondere en zeer kostbare klok gestolen. 


Nadat het alarmsysteem door de inbrekers werd geactiveerd was de politiesnel ter plaatse. Echter heeft de -politie de ongenode gasten op het landgoed of in de omgeving niet aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat ze het kasteel zijn binnengekomen door aan de achterzijde van de pand een luik te forceren. De inbrekers, minimaal drie personen, zijn gevlucht via een voertuig dat geparkeerd stond in de berm van de N346 (tussen de twee bruggen).

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
De weggenomen klok met het formaat van een krat is kostbaar, uniek en goed gedocumenteerd. Het behoort al eeuwen toe aan kasteel het Twickel. Het betreft een Hollandse tafelklok, een zogenaamde bellenspeelklok in een eikenhouten kast met gefineerd vruchtenhout en zwart gepolitoerd. In de toog zit een schildering voorstellende straatmuzikanten met bewegende armen. De klok is voorzien van een muziekspeelwerk uit 1790.

De politie komt graag in contact met getuigen die op die in de nacht van zondag 10 mei op maandag 11 mei bijzonderheden hebben gezien in de omgeving van het kasteel. Reed jeu u over de N346 en had u een inwerking zijnde dashcam? Kijk eens op de beelden of er bijzonderheden gefilmd zijn als (geparkeerde) voertuigen of verdachte personen.

Weet je meer over deze inbraak of waar deze tafelklok nu is? De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en de dader(s). Bent u hiervan getuige geweest of weet u meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.Wilt u anoniem een melding doen, belt u dan 0800-7000.
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten