Auto's in brand gestoken in Nijverdal, Holten en Rijssen, politie zoekt getuigen
vrijdag 13 april 2018 - 14:44 CEST
Auto's in brand gestoken in Nijverdal, Holten en Rijssen, politie zoekt getuigen
vrijdag 13 april 2018 - 14:44 CEST

Nijverdal/Rijssen - Op donderdag 12 april tussen 20.55 uur en 21.02 uur is er brand gesticht aan een geparkeerd staande personenauto op een parkeerplaats op de Schipbeekstraat in Nijverdal. Door goed en snel ingrijpen van een getuige is de schade beperkt gebleven aan het voertuig. Uit het ingestelde onderzoek bleek er sprake te zijn van opzet.


Op donderdag 12 april om 23.12 uur kreeg de politie een melding van een autobrand op De Hagen in Rijssen. Ter plaatse bleek het voertuig al volledig in brand te staan. Door de brandweer is het voertuig geblust. Er kon niet voorkomen worden dat het voertuig volledig uitgebrand is.
Uit het ingestelde onderzoek ter plaatse lijkt het erop dat de auto opzettelijk in brand is gestoken. De brand heeft grote gelijkenissen met de brandstichting op de Denneboomstraat in Holten van een paar dagen terug. Beide branden lijken op een gerichte actie.

De Forensische Opsporing is opgeroepen om een sporenonderzoek te doen. Bent u getuige geweest van deze brandstichting of heeft u hier meer informatie over? Bel dan de politie via 0900-8844. Melden via Meld Misdaad Anoniem mag ook, bereikbaar op 0800-7000.

Foto's: Jan Pas, Jan Willem Klein Horstman, Jeffrey Scholman / News United
Bron: Politie Oost-Nederland
Wekelijkse nieuwsbrief
Mobiele apps