Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Inbrekers weten ondanks klopjacht te ontkomen na inbraak in Vriezenveen

De politie doet onderzoek

donderdag 7 november 2019 - 17:56 CET
Inbrekers weten ondanks klopjacht te ontkomen na inbraak in Vriezenveen
donderdag 7 november 2019 - 17:56 CET

Vriezenveen - Gisterenavond omstreeks 21:10 uur ontdekten bewoners van een woning aan de Wethouder Potstraat in Vriezenveen dat er was ingebroken. De gehele woning bleek doorzocht. Bij een andere woning bleek men een poging te hebben gedaan. 


Diezelfde avond iets voor 19:00 uur kregen agenten een melding van een buurtbewoner dat hij een auto met gedoofde lichten de Wethouder Potstraat in had zien rijden. Uit de auto zouden twee mannen zijn gestapt die kort daarna over een muurtje zouden zijn geklommen bij een woning waar op dat moment geen licht brandde en niemand thuis was.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Hierop zijn agenten onmiddellijk met meerdere voertuigen ter plaatse gegaan en hebben de wijk afgezet en uitgekamd. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van politiehonden. Vlak nadat agenten ter plaatse kwamen, zag een agent een man achter een woning wegkomen. Ondanks dat deze man te voet achtervolgd is wist hij uiteindelijk toch te ontkomen.

Meerdere getuigen spraken over in ieder geval twee mannen. Er is dan ook gelijk een burgernetmelding uitgegaan om zoveel mogelijk mensen te vragen uit te kijken naar deze twee personen. De mannen zouden volgens getuigen van Noord-Afrikaanse afkomst zijn. 1 van de mannen zou een petje op hebben gehad en een trainingsbroek van het merk Adidas hebben gedragen. De ander zou een beginnend baardje hebben.

Het vermoeden bestaat dat de mannen via de Grensweg zijn gevlucht. Daar zag een getuige namelijk een man via een dak een achtertuin in springen. Ook zijn daar spullen aangetroffen die vermoedelijk van de dader(s) is. Waarschijnlijk hebben ze hun weg daarna per fiets vervolgd. Een bewoner van een woning aan de Verzetstraat ontdekte namelijk dat uit zijn schuur twee fietsen waren gestolen. Deze fietsen werden met de sleutels in het slot en de lampen nog brandend aangetroffen op het station. Mogelijk zijn de daders dus daarna per trein ontkomen.

De auto en de aangetroffen spullen agenten door agenten inbeslaggenomen voor (DNA) onderzoek
Bron: Politie Twenterand
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten