Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Negentien personen aangehouden bij controles in Enschede

De burgemeester had een noodbevel ingesteld

donderdag 22 augustus 2019 - 21:00 CEST
Negentien personen aangehouden bij controles in Enschede
donderdag 22 augustus 2019 - 21:00 CEST

Enschede - Vanavond vinden er in Enschede verschillende evenementen plaats, waaronder de Europa League wedstrijd tussen AZ en Antwerp en Grolsch Summersounds. Omdat de politie wil dat deze evenementen veilig en ongestoord verlopen hebben zij op verschillende plekken in de stad personen en voertuigen gecontroleerd. 


De afgelopen uren hebben zij bij deze controles vijf personen aangehouden. Vier mannen met de Belgische nationaliteit werden gecontroleerd aan de Westerval/Parkweg in Enschede. In hun voertuig werden handschoenen aangetroffen die waren verzwaard met zand.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
De vijfde persoon werd aangehouden in de omgeving van het voetbalstadion. Hij vervoerde een honkbalknuppel in zijn auto. Hij wordt naast overtreding van de APV ook verdacht van overtreden van de wet wapens en munitie.

Politieagenten hebben later veertien personen aangehouden die, nadat ze eerder waren gevorderd om Enschede te verlaten weer werden aangetroffen in de gemeente. Alle veertien personen hebben de Belgische nationaliteit. Daarmee komt totaal aantal arrestaties op negentien.

Naast de gebruikelijke wetgeving heeft de politie extra bevoegdheden gekregen van de burgemeester van Enschede om de orde te handhaven. De burgemeester heeft vanmorgen een noodbevel voor de gehele gemeente ingesteld. Dit betekent onder andere dat agenten vanmiddag zowel flexibele als statische controles hebben uitgevoerd op voertuigen en personen.

Personen die uit Antwerpen komen en aangetroffen worden in Enschede zonder een plausibele verklaring worden weggestuurd. Mochten zij daarna nogmaals gecontroleerd worden dan zullen zij worden aangehouden op grond van het noodbevel.
Bron: Politie Enschede
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten