Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Aanhoudingen na gooien molotovcocktail in woning Hengelo

De twee zitten nog vast

vrijdag 13 november 2020 - 12:17 CET
© 112Twente
© 112Twente
Aanhoudingen na gooien molotovcocktail in woning Hengelo
vrijdag 13 november 2020 - 12:17 CET

Hengelo - De politie heeft twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij het gooien van een molotovcocktail in een woning in de Anton van Duinkerkenstraat. 


Op 8 oktober werd een 34-jarige man uit Den Haag aangehouden en afgelopen dinsdag, 10 november, hield de politie een 34-jarige man uit Oldenzaal aan voor betrokkenheid bij de vernielingen. Beide mannen zitten nog vast en de verdachte uit Oldenzaal wordt vanmiddag voorgeleid.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Vanaf eind maart tot en met eind mei werden de bewoners van de Anton van Duinkerkenstraat meerdere malen slachtoffer van ernstige vernielingen. Behalve dat de woning twee keer werd beklad met verf, werd ook de ruit van de woonkamer twee keer ingegooid en werd daar zelfs een brandede molotovcocktail naar binnen gegooid en werd later de schutting nog in brand gezet.

De twee aangehouden mannen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de molotovcocktail. Onbekend is nog wie de andere vernielingen en brandstichting heeft gepleegd.

Hoewel de bewoners – een vrouw met jonge kinderen - gelukkig niet gewond raakten, zaten zij voor hun eigen veiligheid wel lange tijd ondergedoken. Om de daders te vinden werd maandenlang onderzoek verricht en werd burgers gevraagd mee te denken via opsporingsprogramma’s Onder de Loep en Opsporing Verzocht.

Nadat het programma Onder de Loep aandacht aan deze zaak had besteed, kreeg de politie informatie dat een van de verdachten mogelijk uit Den Haag zou komen. Intensief onderzoek leidde dus in oktober tot de aanhouding van een man uit Den Haag. Het rechercheteam wil alle burgers die zowel met Onder de Loep als Opsporing Verzocht hebben meegekeken en tips hebben doorgegeven bedanken.
Bron: Politie Oost-Nederland
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten