Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Grote schade bij brand in Vroomshoop: nablussen neemt nog enige tijd in beslag

De oorzaak van de brand is nog onbekend

dinsdag 5 mei 2020 - 21:46 CEST
© Floris Kayim/News United
© Floris Kayim/News United
photo_camera
10 Afbeeldingen
Grote schade bij brand in Vroomshoop: nablussen neemt nog enige tijd in beslag
dinsdag 5 mei 2020 - 21:46 CEST

Vroomshoop - Bij een zeer grote brand aan de Havenstraat in Vroomshoop is vanmiddag een deel van een industriegebouw volledig uitgebrand. Uit de eerste meldingen  bleek dat de brand al uitslaand was. De brand was in een groot en complex industriepand. Er is direct opgeschaald naar een zeer grote brand. Bij de brand kwam veel rook vrij. Een persoon heeft bij de ontruiming rook ingeademd en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.


Vanmiddag kort voor 15.00 uur  is de brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand in een groot industriecomplex aan de Havenstraat in Vroomshoop. Op basis van de meldingen en de grootte van het gebouw is er snel opgeschaald naar zeer grote brand. In het brandende deel van het gebouw was een fabrikant van tuinmeubelen gevestigd. Op het moment van uitbreken van de brand waren er medewerkers in het pand aanwezig. Deze zijn begonnen met het ontruimen. Een persoon heeft hierbij rook ingeademd en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Tot in de verre omgeving was de rookwolk te zien. Er zijn metingen uitgevoerd om te kijken of de rook gevaar opleverde voor de omgeving. Dit was gelukkig niet het geval. Wel is het advies gegeven om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven.

Ongeveer 1500 vierkante meter is in de as gelegd. De brand is niet overgeslagen naar naastliggende panden. Om 18.00 uur kon de brandweer het sein “brand meester” geven. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. Bij de bestrijding van de brand is er gebruik gemaakt van drone Argus. Over de oorzaak van de brand en de veroorzaakte schade is niets bekend.

Bij het bestrijden van de brand zijn er ongeveer 100 brandweermensen van diverse kazernes uit Twente ingezet. Ook zijn er eenheden uit de Veiligheidsregio IJselland ingezet.
Bron: Brandweer Twente
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten