Dronken bestuurder zonder rijbewijs twee keer op één avond van de weg gehaald
woensdag 6 december 2017 - 14:35 CET
Dronken bestuurder zonder rijbewijs twee keer op één avond van de weg gehaald
woensdag 6 december 2017 - 14:35 CET

Almelo - Woensdag 06 december omstreeks 00.30 uur controleerden agenten het kenteken van een passerende auto op de Ootmarsumsestraat in Almelo.


Bij deze controle zagen ze in het politiesysteem dat de bestuurder van de auto mogelijk reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Bij controle van de bestuurder, een 43-jarige man uit Tubbergen merkten agenten direct op dat hij alcohol had gedronken.
Een blaastest lukte de bestuurder niet meer en daarom werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 545 UGL. De man werd met een rijverbod weggestuurd en zou een taxi nemen.

Omstreeks 02.00 uur zagen dezelfde agenten de man wederom rijden. Hij werd aangehouden en een nieuwe blaastest werd afgenomen. De man blies 485 UGL. Agenten hebben de tenaamgestelde van de auto op de hoogte gebracht.

Als de bestuurder opnieuw onder invloed van alcohol achter het stuur van deze auto zit zal de auto in beslag genomen worden.

Voor alle feiten (rijden onder invloed (2x), rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs (2x) en het negeren van een rijverbod is een proces verbaal opgemaakt.
Bron: Politie Almelo
Wekelijkse nieuwsbrief
Mobiele apps