Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Brandweer Twente rukt 131 keer uit tijdens jaarwisseling

De jaarwisseling verliep voor Brandweer Twente drukker dan voorgaand jaar

woensdag 1 januari 2020 - 14:56 CET
Brandweer Twente rukt 131 keer uit tijdens jaarwisseling
woensdag 1 januari 2020 - 14:56 CET

Twente - De jaarwisseling verliep voor Brandweer Twente drukker dan voorgaand jaar. Brandweer Twente kwam vanuit verschillende kazernes 131 keer in actie. Het aantal incidenten is daarmee gestegen ten opzichte van de vorige jaarwisseling.


Toen ging het om 107 incidenten. In bijna alle gevallen ging het om kleine incidenten zoals container- en afvalbrandjes. Er is in Twente geen sprake geweest van (verbaal) geweld tegen brandweermensen.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Vanuit 29 brandweerkazernes stond de brandweer paraat en hadden de brandweermensen de handen vol aan veel kleine incidenten. In de meeste gevallen ging het om container- en afvalbranden. Maar de brandweer bestreed ook woningbranden, autobranden en moest ook in actie komen bij coniferenbranden. De meeste incidenten vonden plaats in de steden Almelo, Enschede en Hengelo.

Oudejaarsdag
Brandweer Twente is op oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes 92 keer gealarmeerd voor een incident. Dit is een stijging tov vorig jaar. Toen kwam de brandweer 65 keer in actie. Vooral in de middag- en avond was het drukker dan vorig jaar.

Nieuwjaarsnacht
Na middernacht tot 08.00 uur moest de brandweer 39 keer in actie komen. Dit aantal is vergelijkbaar met vorig jaar. Vooral in de vroege ochtend was het druk.

Bijzonderheden
Op oudejaarsdag bestreed de brandweer een brand in een molen in Lattrop Breklenkamp. Door een gat in het dak te zagen voorkwam de brandweer uitbreiding en werd de molen behouden. Door bluswerkzaamheden liep de molen wel veel schade op. In Oldenzaal raakte een woning aan de Morslaan onbewoonbaar door brand. Twee personen zijn in verband met rookinhalatie ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.

Agressie tegen brandweermedewerkers
Er is in Twente geen sprake van geweld geweest tegen brandweermedewerkers.
Bron: Brandweer Twente
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten