Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Drie straatroven in één nacht in Enschede

De politie is een onderzoek gestart

zaterdag 26 oktober 2019 - 15:37 CEST
Drie straatroven in één nacht in Enschede
zaterdag 26 oktober 2019 - 15:37 CEST

Enschede - In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 oktober omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een melding van een poging straatroof aan de Oude Dijk.


Een viertal jongens fietste over het fietspad op de Oude Dijk. Tussen de Helmerzijdeweg en de Brandijzerhoek werd hun de weg geblokkeerd door een jongen met een scooter. Daarop kwamen er nog twee jongens bij die probeerden de telefoons van de vier jongens af te pakken. Er werd door beide partijen geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Tweede poging Oude Dijk
Omstreeks hetzelfde tijdstip fietste een man over de Oude Dijk. Nadat hij het fietstunneltje was gepasseerd en naar boven fietste zag hij een groep jongeren staan. Twee jongens vielen hem qua kleding op omdat zij allebei dikke winterjassen aanhadden, capuchons op hun hoofd en een sjaal om hadden terwijl het nog niet erg koud was buiten. Ook stond er een scooter waarop twee personen zaten. Toen de man de groep voorbij was gefietst hoorde hij voetstappen achter zich. Hij zag de twee personen met winterjassen achter zich aanrennen. Doordat hij sneller ging fietsen konden de jongens hem niet achterhalen en haakten beiden af. 

Beroving Boulevard 1945
Om ongeveer 02:44 vond aan de Boulevard 1945 een beroving plaats. Een vrouw fietste bij de buslus op de Boulevard en er rijdt haar een scooter achterop. Zij had haar rugzak met daarin een aantal persoonlijke spullen in een mand achterop de bagagedrager van de fiets liggen. De scooter rijdt haar voorbij en de jongen die achterop de scooter zit, neemt haar rugzak weg.

De vrouw zette de achtervolging in over de Boulevard 1945, Mooienhof, burgemeester Edo Bergsmalaan, Borneostraat, Woolderiksweg en daarna in de richting van de Aldi Haaksbergerstraat. Daarna is ze de scooter uit het zicht verloren. 

Politie zoekt getuigen
De politie vermoedt dat de twee pogingen en mogelijk ook de gelukte beroving met elkaar in verband staan en zoekt getuigen van deze straatroven. Heeft u iets bijzonders gezien rondom de genoemde tijdstippen, beschikt u over camerabeelden uit de omgeving of beschikt u over andere informatie die deze zaken kan helpen oplossen? Meld dit dan via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.
Bron: Politie Oost-Nederland
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiële app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten