Bestuurder met rijontzegging, openstaande straf en boete rijdt onder invloed van drugs
zaterdag 1 december 2018 - 13:22 CET
Bron: Politie Oost-Nederland
Bestuurder met rijontzegging, openstaande straf en boete rijdt onder invloed van drugs
zaterdag 1 december 2018 - 13:22 CET

Haaksbergen - Rond 02.00 uur zien agenten een zwarte Audi S5 rijden over de Zeedijk te Haaksbergen. Zij besluiten de bestuurder van de auto te controleren. Tijdens deze controle bleek al snel dat de 36 jarige man uit Hengelo de auto bestuurde tijdens een rijontzegging. Tevens bleek dat hij gesignaleerd stond voor een openstaande boete van 759 euro en een nog uit te zitten gevangenisstraf van 22 dagen.


De agenten hadden een vermoeden dat de bestuurder de auto had bestuurd onder invloed van drugs. Zij namen hem een speekseltest af. De test viel voor de bestuurder negatief uit. De speekseltest reageerde positief op gebruik van Metamfetamine en Amfetamine. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen waarbij de exacte waarden in zijn bloed later worden gemeten in het laboratorium van de NFI (Nederlands Forensisch Instituut) te Rijswijk.
De bestuurder werd voor de 22 dagen ingesloten en de openstaande boete werd betaald door een vriendin. Verder krijgt de bestuurder een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden tijdens ontzegging.
Bron: Politie Haaksbergen
Meer lezen over
Haaksbergen
Wekelijkse nieuwsbrief
Mobiele apps