112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Artikelen
home
Voorpagina
P2000
inbox
Archief
Zoeken
Contact
Overig
Download de app
Twitter
Facebook
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Jihad (32) uit Enschede sinds december vermist, politie houdt rekening met mogelijk misdrijf

Hij is gisteren 32 jaar geworden en tijdens de feestdagen niet samen met zijn jonge gezin geweest.

Dinsdag 11 januari 2022 | 17:52 CET
3 min.
© Politie Oost-Nederland

Jihad (32) uit Enschede sinds december vermist, politie houdt rekening met mogelijk misdrijf

Dinsdag 11 januari 2022 | 17:52 CET


Enschede - Op woensdag 8 december 2021 heeft de politie op Facebook een oproep gedaan naar aanleiding van de vermissing van Jihad Jafo uit Enschede. Helaas is hij nog steeds niet terecht en maakt zijn familie zich ernstig zorgen. De politie gaat inmiddels uit van een mogelijk misdrijf.

De politie heeft ondertussen diverse personen gesproken om te achterhalen waar Jihad kan zijn of wat er met hem is gebeurd. Vandaag heeft de politie auto’s en telefoons in beslaggenomen en hebben de woning van Jihad doorzocht om te kijken of we iets kunnen vinden om zijn vermissing te verklaren.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie

Vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, om 21.20 uur op NPO 1, wordt aandacht besteed aan het verdwijnen van Jihad Jafo. Hij is gisteren 32 jaar geworden en tijdens de feestdagen niet samen met zijn jonge gezin geweest.

Jihad Jafo vertrok die maandagavond ergens tussen 19.30 uur en 20.00 uur samen met een vriend vanaf zijn woning aan de Grasjuffer in Enschede. Deze vriend vertelde dat hij Jihad voor het laatst zag bij de rotonde aan de Euregioweg en Sleutelweg in Enschede. Jihad zag daar een auto staan met daarin iemand die hij blijkbaar kende en die hij, volgens de vriend, per sé moest spreken. Hij is toen daar uitgestapt en bij die andere man in de auto gestapt. Dat is laatste dat de vriend van hem zag.

Op basis van zijn telefoongegevens weet de politie dat Jihads telefoon om 21.20 uur die avond aanstond in de omgeving van Den Ham. Daarna ontbreekt ieder spoor van Jihad.

Mogelijke scenario’s

Bij vermissingszaken wordt rekening gehouden met het feit dat iemand vrijwillig wil verdwijnen, maar dat lijkt de politie niet waarschijnlijk. Een ander scenario kan zijn dat Jihad met iemand een conflict heeft. Dit kan zowel persoonlijk zijn als binnen het criminele circuit. In het verleden is Jihad de fout ingegaan omdat hij zich had laten verleiden om drugs te vervoeren. Het is niet duidelijk of hij zich mogelijk weer als koerier heeft laten inzetten.

Jihad is geboren in Syrië. De politie weet ook dat hij ook veel omging met mensen in het Duitse Gronau. Hij komt daar wel eens in horecagelegenheden. Mogelijk heeft hij daar wel eens verteld of hij problemen of ruzie had.

Signalement van Jihad Jafo:
- 32 jaar
- 1 meter 70 lang
- Hoog voorhoofd en kleine ogen
- Heeft een tatoeage op zijn rechterarm
- Droeg een zwarte jas
- Zwart T-shirt met rood/witte opdruk (zie foto)
- Zwarte broek en zwarte nette schoenen.

Tips? Geef ze door!

Het rechercheteam dat deze vermissing onderzoekt wil graag in contact komen met personen die weten waar Jihad is of mogelijk weten waar hij verblijft of wat hem is overkomen.
Bel dan met het gratis nummer van de opsporingstiplijn 0800 6070 .

U kunt uw tip ook anoniem doorgeven bij Bel Misdaad anoniem 0800- 7000. Of wilt u liever een vertrouwelijk gesprek? Dat kan met het Team Nationale Inlichtingen: 088 66177 34.

Bron: Politie Oost-Nederland
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Abonneren
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten