112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Artikelen
home
Voorpagina
P2000
inbox
Archief
Zoeken
Contact
Overig
Download de app
Twitter
Facebook
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Vermissing en dood van Jihad Jafo uit Enschede in Opsporing Verzocht

Het laatste teken van leven komt van diezelfde avond 6 december uit Den Ham.

Dinsdag 24 mei 2022 | 17:10 CEST
3 min.
© Politie Oost-Nederland

Vermissing en dood van Jihad Jafo uit Enschede in Opsporing Verzocht

Dinsdag 24 mei 2022 | 17:10 CEST


Enschede - Zondagmiddag 22 mei werd in het kanaal Almelo – De Haandrik het lichaam van de vermiste Jihad Jafo gevonden. Jihad werd sinds 6 december 2021 vanuit Enschede vermist.

Rond 19.30 uur die avond werd hij door een vriend opgehaald. Kort daarna zou de toen 32-jarige Jihad bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg zijn uitgestapt omdat hij iemand zag die hij wilde spreken.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie

Sindsdien heeft niemand meer iets van vernomen. Het laatste teken van leven komt van diezelfde avond 6 december uit Den Ham. Uit onderzoek van telefoongegevens is duidelijk geworden dat zijn telefoon die avond in het Overijsselse dorp was.

Op 11 januari werd er in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de vermissing van Jihad. Toen maakte de politie bekend dat er rekening werd gehouden met met een misdrijf. Na de uitzending kwamen verschillende tips binnen, maar ze leidden niet naar Jihad.

Tot zondag 22 mei. Toen de politie een melding kreeg van een vreemd voorwerp in het kanaal bij Bruchterveld. Agenten die ter plaatse gingen ontdekten dat het om een stoffelijk overschot ging en het daarop volgende onderzoek van het NFI wees uit dat het om Jihad ging.

Politie schakelt opnieuw hulp burgers in via Opsporing Verzocht


Dinsdag 24 mei wordt er in Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan de dood van Jihad Jafo. Omdat het laatste teken van leven uit Den Ham komt, heeft het onderzoeksteam de inwoners van Den Ham dinsdag 24 mei een SMS gestuurd om de uitzending van Opsporing Verzocht onder de aandacht te brengen.

De teamleider legt uit: ‘We hopen natuurlijk dat er mensen kijken die informatie voor ons hebben. Misschien zijn er mensen in Den Ham die zich ineens realiseren dat ze iets opvallends hebben gezien tussen 6 december – de avond dat Jihad vermoedelijk in Den Ham is geweest – en nu.’

Ook de inwoners van Enschede en gebied Vechtdal worden via social media opgeroepen om de uitzending te bekijken. ‘In Bruchterveld is hij gevonden en vanuit Enschede is Jihad vermist. Dus daar hebben mensen mogelijk belangrijke informatie. We komen graag in contact met mensen die Jihad die avond hebben gezien bij de rotonde.’ Verder komt het team graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over eventuele problemen die Jihad had.

Uitzending Opsporing Verzocht

De uitzending begint om 20.30 uur op NPO1. Woensdag 25 mei 2022 wordt het programma rond 13.20 uur herhaald op NPO1. Het item van Opsporing Verzocht wordt ook op deze pagina geplaatst. Onder het tabblad Media kunt u het item terugvinden.

SMS van de politie

U vraagt zich misschien af hoe de politie aan uw nummer komt. De politie kan mastgegevens opvragen om te achterhalen welke telefoons er op een bepaald moment in de buurt waren. Dat levert een lijst op met telefoons die op het gevraagde moment op de mast hebben aangestraald. Met die gegevens kan dus gericht een groep geselecteerd worden die de SMS ontvangt. Het kan echter ook zijn dat u niet in Den Ham was, maar op dat moment langsreed. Uw telefoon kan dan zijn aangestraald op de mast, waardoor u nu ook een SMS hebt ontvangen.

Bron: Politie Oost-Nederland
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Abonneren
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten