112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Artikelen
home
Voorpagina
P2000
inbox
Archief
Zoeken
Contact
Overig
Download de app
Twitter
Facebook
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Brandweer 72 keer in actie: hulpverleners belaagd in Almelo en schade bij school in Enschede

De jaarwisseling verliep voor Brandweer Twente rustiger dan het afgelopen jaar

Vrijdag 1 januari 2021 | 10:46 CET
3 min.

Brandweer 72 keer in actie: hulpverleners belaagd in Almelo en schade bij school in Enschede

Vrijdag 1 januari 2021 | 10:46 CET


De jaarwisseling verliep voor Brandweer Twente rustiger dan het afgelopen jaar, zo laat de Brandweer Twente vanmorgen weten. Wel hebben zich op oudejaarsdag een aantal bijzonderheden voorgedaan. De brandweer is in totaal 72 keer gealarmeerd.


In bijna alle gevallen ging het om kleine incidenten, zoals container- en afvalbrandjes. Grote incidenten hebben zich niet voorgedaan. In Almelo is vuurwerk naar hulpverleners gegooid, hierbij is niemand gewond geraakt. Jeugdigen hebben in Vroomshoop met vuurwerk schade aangericht aan de pui van de brandweerkazerne.  Het aantal incidenten is gedaald ten opzichte van vorig jaar, toen de brandweer 129 keer uit moest rukken. Hierbij ging het voornamelijk om afval- en containerbrandjes.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Oudejaarsdag
Brandweer Twente is op oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes in totaal 51 keer gealarmeerd voor een incident. Dit is een daling ten opzichte van de vorige jaarwisseling, toen de brandweer 92 keer werd gealarmeerd op oudejaarsdag.

Nieuwjaarsnacht
Na middernacht tot 08.00 uur in de ochtend moest de brandweer 21 keer in actie komen. Dit is ook een daling ten opzichte van afgelopen jaar toen de brandweer 37 keer moest uitrukken.

Bijzonderheden
Rond 10 uur op oudejaarsdag is de brandweer gealarmeerd voor een autobrand in een ondergrondse parkeergarage in de Hengelose binnenstad. De brand was snel onder controle. Een ouder persoon is door de ambulancedienst nagekeken op rookinhalatie. De auto is bij de brand verloren gegaan. In de middag rond 15 uur kwam een melding binnen van een brand onder een overkapping aan de Deurningerweg in Borne. Hier heeft de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Omdat de brand lastig bereikbaar was hebben eenheden uit Hengelo en Borne bluswerkzaamheden verricht. De schade is beperkt gebleven. In Enschede heeft een buitenbrand schade aangericht aan een school. Bij aankomst stond de gevel van een klaslokaal in brand. De school heeft flinke brand- en rookschade opgelopen.
Brandweer 72 keer in actie: hulpverleners belaagd in Almelo en schade bij school in Enschede
Agressie
Jeugdigen hebben op oudejaarsdag in Vroomshoop de brievenbus van de brandweerkazerne met vuurwerk tot ontploffing gebracht. Hierdoor is schade ontstaan aan het gebouw. Bij een vreugdevuur in Almelo waarbij ook de brandweer was opgeroepen om een vuur te doven raakten de gemoederen oververhit en zijn hulpverleners belaagd. Hierbij is vuurwerk naar de hulpverleners gegooid. De politie heeft twee aanhoudingen verricht.
Bron: Brandweer Twente
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Abonneren
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten