112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Artikelen
home
Voorpagina
P2000
inbox
Archief
Zoeken
Contact
Overig
Download de app
Twitter
Facebook
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Politie: 21 aanhoudingen bij ongeregeldheden in Enschede, 42 bekeuringen

De politie maakt proces-verbaal op

Maandag 25 januari 2021 | 17:38 CET
2 min.

Politie: 21 aanhoudingen bij ongeregeldheden in Enschede, 42 bekeuringen

Maandag 25 januari 2021 | 17:38 CET


Enschede - In Enschede kreeg de politie zondagavond rond 18:30 uur de eerste, serieuze signalen dat een grote groep naar het centrum zou komen en dat was reden voor de politie om direct te handelen. Er werden onder meer extra agenten naar het centrum gestuurd.


Rond 19:30 uur werden de eerste groepjes mensen zichtbaar. De al aanwezige politie heeft hen aangesproken en al snel bleek dat zij niet kwamen om te demonstreren. Zij lieten zich niet wegsturen en even later stond er ruim 120 mensen in het centrum. Kort daarna werd een noodbevel afgegeven. Uit het niets begon de groep met het gooien van spullen en met vernielingen plegen. De groep ging al snel uiteen na de komst van de Mobiele Eenheid.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
De politie ziet dat er veel vragen zijn waarom niet iedereen beboet is en aangehouden. Toch zijn er 21 mensen aangehouden, twee van hen zitten nog vast. Eén van die twee is aangehouden voor opruiing en openlijke geweldpleging. Het gaat om een 26-jarige man uit Enschede. De ander zit ook nog vast en is daarnaast aangehouden voor belediging (een 46-jarige man uit Enschede). 

De andere 19 zijn heengezonden met een bekeuring voor het overtreden van de regels rondom de avondklok. De gegevens van al deze mensen zijn bij de politie bekend en als blijkt dat ze verantwoordelijk zijn voor geweld of vernielingen, worden ze alsnog aanhouden. Daarnaast zijn er nog 42 bekeuringen uitgeschreven voor de avondklok. (tekst: Politie Oost-Nederland)
Bron: Politie Oost-Nederland
subject

Gerelateerd nieuws

bubble_chart

Meer lezen over

112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Abonneren
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten