Twitter Facebook
112Twente.nl gebruikt cookies om content te personaliseren, om advertenties te tonen en om ons websiteverkeer te analyseren. Informatie over uw gebruik van deze website kan mogelijk gedeeld worden met derde partijen.
Meer informatie
OK
Advertentie
U heeft al artikelen gratis gelezen deze maand
Bevalt u onze journalistiek? Lees ook dit artikel en al het andere dat we hebben geschreven zonder restricties met premium.
star
Nu abonneren
Deze website ondersteunt geen Ad Blocker
Bevalt u onze journalistiek? We kunnen het niet blijven maken zonder advertenties. Schakel uw Ad Blocker software uit om door te gaan.

Man spuugt bij aanhouding agente in haar gezicht en zegt dat hij corona heeft

De politieagente heeft aangifte gedaan

vrijdag 9 oktober 2020 - 17:06 CEST
Man spuugt bij aanhouding agente in haar gezicht en zegt dat hij corona heeft
vrijdag 9 oktober 2020 - 17:06 CEST

Almelo - Donderdagmiddag 8 oktober omstreeks 16.15 uur hielden politieagenten een 42-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. Er waren meldingen binnengekomen bij de politie dat de man overlast veroorzaakte in de omgeving van de Werf en de Galerij in Almelo. De man was al diverse malen door de Bijzondere Opsporingsambtenaren van de gemeente aangesproken en ook bekeurd voor het drinken van alcohol in het openbaar.


Spugen en dreigen
De agenten zagen dat de betreffende man onder invloed verkeerde. Tijdens zijn aanhouding aan de Werf verzette de man zich. Toen de agente hem vroeg om mee te werken keek hij haar aan en spuugde hij vol in haar gezicht. Hij zei hierbij dat hij corona had. Om een tweede fluim in haar gezicht te voorkomen gaf de agente de man een klap in zijn gezicht om af te wenden. De man bleef roepen dat hij corona had, hierbij uitte hij beledigende en bedreigende taal in de richting van de agente. De agente heeft aangifte gedaan van belediging, bedreiging, mishandeling en poging zware mishandeling.

Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
Het kan niet worden uitgesloten dat het speeksel van de man door het spugen in contact is gekomen met het slijmvlies van de ogen en neus van de vrouwelijke agent. Ze stonden immers ook op zeer korte afstand tot elkaar, ruim binnen de veilige afstand van anderhalve meter. Door de spugende overdacht van de man is de kans op besmetting met coronavirus aanwezig.

Coronaprotocol in werking
Door invoering van de tijdelijke wet Covid-19 is corona toegevoegd aan de lijst van ernstig besmettelijke ziekten. In het geval van een misdrijf waarbij blijkt dat besmetting kan hebben plaatsgevonden kan de verdachte worden bevolen om celmateriaal af te staan voor een coronatest. Dit maakt het mogelijk om een verdachte verplicht wangslijm/celmateriaal af te laten staan om vast te stellen of hij drager is van het coronavirus. De test is bij deze verdachte vrijwillig afgenomen. Vanmorgen, vrijdag 9 oktober, is duidelijk geworden dat de 42-jarige niet besmet is met het COVID-19 virus.
Bron: Politie Oost-Nederland
bubble_chart

Meer lezen over

Advertentie
Advertenties helpen ons de rekeningen te betalen. sentiment_dissatisfied
Ondersteun ons door uw adblocker op deze website uit te schakelen.
Advertentie
112Twente.nl
112Twente.nl
Probeer de officiƫle app.
close
Wilt u meldingen ontvangen voor het laatste nieuws?
Notificaties aanzetten
Geen spam. Alleen nieuws.
Wekelijkse nieuwsbrief
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief. Elke zaterdag het laatste nieuws in uw e-mail inbox.
done
Opslaan
close
Nee, bedankt!
Bedankt voor uw aanmelding
close
Sluiten