Grote operatie met speciale machine voor reparatie spoor in Enschede
donderdag 14 maart 2019 - 21:57 CET
Grote operatie met speciale machine voor reparatie spoor in Enschede
donderdag 14 maart 2019 - 21:57 CET

Enschede - Ook vanavond vinden er nog steeds reparatiewerkzaamheden plaats aan het spoor tussen Enschede en Glanerbrug. De overweg aan de Oldenzaalsestraat in Enschede is afgesloten voor het verkeer omdat daar een machine op het spoor wordt gezet. Het verkeer wordt omgeleid door verkeersregelaars.


ProRail heeft een speciale trein laten komen om het spoor weer goed te leggen zodat er weer een trein over het gerepareerde spoor kan rijden. Deze speciale machine gaat het spoor weer waterpas leggen.
Het gaat om een "stopmachine" die gebruikt wordt voor het lichten en schiften (zijdelings verplaatsen) van het spoor.

Het is een zelfrijdende machine welke het spoor enkele millimeters tot enkele centimeters kan oplichten om vervolgens met zogenaamde pikkels balast onder de dwarsliggers te stoppen waardoor het spoor in een strakke lijn komt te liggen. Deze pikkels worden door een hydraulisch systeem op een hoge frequentie tot trillen gebracht, waardoor de losse ballast deeltjes als het ware in elkaar vallen en daardoor een stevige ondergrond vormen voor de dwarsliggers.

De werkzaamheden duren nog tot middernacht. De verwachting is dat er morgen weer treinen kunnen rijden tussen Enschede en Gronau.
Bron: 112Twente/News United
Meer lezen over
Enschede
Wekelijkse nieuwsbrief
Mobiele apps